Tagtik

Ardooie: eerste zege voor Van Aert?

In de acht crossen waar hij dit seizoen startte, kon Wout van Aert nog geen overwinning boeken: het bleef tot nu toe bij ereplaatsen: de wereldkampioen werd vier keer tweede, twee keer derde, één keer zevende en zelfs één keer veertiende.

In de Kermiscross van Ardooie van donderdag zijn Mathieu van der Poel en Lars van der Haar, de enige die de Nederlandse kampioen dit seizoen al kon kloppen, er niet bij. Van Aert zit er niet mee dat bij een zege zal gewezen worden op de afwezigheid van de twee toppers: "Een zege is altijd goed voor het vertrouwen, of Mathieu er nu bij is of niet. Los daarvan hoop ik Mathieu ook in een van de komende crossen te kunnen kloppen. Maar eerst focus ik op Ardooie", aldus de wereldkampioen in Het Nieuwsblad.

Concurrentie op de droge, snelle omloop van Ardooie verwacht hij vooral van Toon Aerts en Michael Vanthourenhout, die er in 2014 won: "Toon vindt er net als ik een parcours waarop hij goed tot zijn recht komt, Michael rijdt er voor eigen volk. Als hij in zijn dagje is, wordt ook hij een belangrijke klant."

Vorig jaar won Van Aert (toen in de modder) een van de weinige grote Vlaamse crossen die niet op tv komt. "Ik hou wel van dat beetje eigenzinnigheid. Die visie zie je ook aan het parcours, waarin toch een aantal stroken zitten waarop je als renner je vermogen kwijt kan," zo vertelt de renner van Crelan-Charles nog bij Het Laatste Nieuws.

(DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren