Bekijk de cross van Namen, zondag LIVE op Proximus TV!

Voor de zesde keer in de geschiedenis zet de Wereldbeker veldrijden zijn tenten neer in Namen. Op een uiterst selectief parcours, met lange en steile beklimmingen rond de Citadel, worden ook de technische kwaliteiten van de crossers aangesproken. Scherprechter wordt de schuine strook, een passage waar de veldrijders hun gevoel voor evenwicht moeten zien te koppelen aan kracht. Vorig jaar won Mathieu voor Wout van Aert (die nog nooit won in Namen) en Kevin Pauwels, winnaar in 2012 en 2014. Volgens Sven Nys is Namen een uitputtingslag waar het spektakel altijd gegarandeerd is. In het algemene klassement van de Wereldbeker heeft Wout van Aert (300 punten) een comfortabele voorsprong op Kevin Pauwels, de nummer twee die al 71 punten minder telt. Mathieu Van der Poel liet de twee Amerikaanse manches schieten en staat op 160 punten. De grote twee wonnen elk twee manches. Wie de zege pakt in Namen, is zondag te volgen op Proximus TV vanaf 13u20. (DrK/Picture: Belga)

De cross van Namen, zesde manche van de Wereldbeker, is zondag vanaf 13u20 uur live te volgen op Proximus TV. Niet thuis? Je kan de wedstrijd ook live volgen op je pc, smartphone of tablet. Of klik hier om de wedstrijd op te nemen.

Algemeen klassement in de Wereldbeker na 5 manches (de vijfde manche in Koksijde werd geannuleerd)