Tagtik

Boonen heeft zin in Bakoe

Tussen 12 en 28 juni vinden in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan, de eerste Europese Spelen plaats, een soort van Olympische Spelen, maar dan alleen voor Europese landen. Op het programma staat onder meer een wegwedstrijd voor wielrenners, op zondag 21 juni.

Aanvankelijk hadden maar weinig Belgische profrenners interesse om deel te nemen, maar daar begint nu verandering in te komen. Bondscoach Bomans zag Gilbert en Vanmarcke afzeggen en kan ook niet rekenen op de renners die tijdens dezelfde periode de Ronde van Zwitserland rijden. Hij hield toch een shortlist van zo'n 12 renners over.

Maandag maakt de bondscoach zijn selectie van zes renners bekend en daar zou ook Tom Boonen kunnen toe behoren. Die liet aan de selectieheer verstaan dat hij een trip naar Azerbeidzjan wel zag zitten, maar daarvoor was het eerst afwachten hoe hij zou presteren in de Ronde van Turkije. "Tom heeft duidelijk hard gewerkt. Conditioneel staat niks hem in de weg. Hij is klaar voor de Giro. En voor Bakoe? Ik denk het wel," aldus Jan Schaffrath, de ploegleider van Etixx-QuickStep in Turkije, in Het Laatste Nieuws. (FC/Picture: © Belga)

Ook dit kan u interesseren