Tagtik

De echte reden waarom Van den Broeck niet presteerde in de Giro

Jurgen Van den Broek reageert in Het Nieuwsblad op de kritiek die hij te slikken kreeg na zijn twaalfde plaats in de voorbije Ronde van Italië. "Tja, ik ben het intussen gewoon dat ze op mijn kap zitten," zo laat hij in de krant optekenen.

"Bij Jurgen is het vaak net niet", had Marc Sergeant, ploegleider bij Lotto-Soudal, gezegd over de prestatie van Van Den Broeck in de Giro. Zijn ploegmaat Maxim Monfort deed net één plaatsje beter. VDB presteerde sterk in de tijdrit en klom naar de vijfde stek, maar die verloor hij later in de loodzware Giro.

"Na de tijdrit moet ik een bacterie hebben opgelopen," zo zegt Van den Broeck over zijn terugval. "Nadien heb ik constant diarree gehad. Op de rustdag heb ik meer op de pot dan op mijn fiets gezeten. Uiteindelijk ben ik vorige week woensdag een antibioticakuur gestart. Pas sinds zondagavond was ik van de diarree verlost. Maar toen was de Giro gedaan natuurlijk."

Van den Broeck, einde contract bij Lotto, wordt genoemd bij een aantal andere ploegen, maar sluit een langer verblijf bij de Belgische wielerploeg ook niet uit. (FC/Picture: © Belga)

Ook dit kan u interesseren