Tagtik

De nieuwe ambitie van Sir Wiggins

Het succes van de Tourstart van vorig jaar in Engeland heeft geleid tot een nieuwe wedstrijd: de Tour de Yorkshire, een driedaagse rittenkoers. Het wordt het debuut van de nieuwe ploeg van Sir Bradley Wiggins.

De Olympische kampioen komt niet aan de start van de kleine ronde met Team Sky, maar wel met zijn nieuw gevormde Team Wiggins, een ploeg die bestaat uit baanwielrenners waarmee Wiggins zich wil kwalificeren voor de Olympische Spelen van Rio.

De 35-jarige Wiggins keert in de nadagen van zijn carrière terug naar zijn oude liefde, het baanwielrennen: in juni plant hij een aanval op het uurrecord en daarna zet hij alles op de Spelen van Rio. Daar wil hij deelnemen aan de individuele en de ploegenachtervolging. In de Tour de Yorkshire wil hij zich vooral amuseren.

"Ik ben hier niet om te winnen," aldus Wiggins bij de BBC. "Ik voel me bevrijd, ik mag aanvallen. Ik kom hier mijn jongere ploegmaats te helpen: voor hen is deze wedstrijd een doel. Ik ben helemaal niet meer de Wiggins van 2012: ik ben nu 10 kilogram zwaarder." (FC/Picture: © Belga)

Ook dit kan u interesseren