Tagtik

Eindelijk een ritzege in een grote ronde voor Van den Broeck?

Al zijn hele wielercarrière jaagt Jurgen Van den Broeck het podium in een grote ronde na. Naar de Tour gaat hij niet (mag hij niet?) deze zomer. Zaterdag start hij wel voor het eerst sinds 2008 in de Giro d'Italia. De ambitie? De top-tien in het eindklassement en een ritzege.

Van den Broeck maakte indruk in de afsluitende tijdrit van de Ronde van Romandië: hij werd er vierde, in de eindrangschikking was de 14e plaats zijn deel. En dan is hij nog niet in topconditie, maar dat hoeft ook niet, zo zegt hij zelf: "Je moet nog niet helemaal top zijn een week vóór een grote Ronde."

Voor VDB staat tussen San Lorenzo al Mare, de startplaats van de Giro, en Milaan, het traditionele eindpunt, veel op het spel. De 32-jarige renner is einde contract bij Lotto-Soudal. Of hij nog toekomst heeft bij de Belgische ploeg, zal in een grote mate afhangen van zijn prestaties in Italië.

"Ik wil graag top-10 rijden en ik wil natuurlijk graag een rit winnen," aldus VDB. "Ik zit niet in mijn hoofd met die contractverlenging. Ik bekijk het van dag tot dag en ik wil fietsen voor wat ik waard ben."

Met Contador, Porte, Uran en Aru is de tegenstand voor Van den Broeck niet min. In 2008 werd hij zevende in de Giro. Zeven jaar later even goed doen zou als een succes worden beschouwd. (FC met DR/Picture: © Belga)

Ook dit kan u interesseren