Tagtik

Eindelijk meer strijd dankzij de Côte de Cherave?

De Waalse Pijl, een wedstrijd die op slot zit tot de Muur van Hoei? Daar heeft organisator ASO dit jaar iets willen aan doen door een extra helling in de finale op te nemen: de Côte de Cherave. De nieuwe helling moet meer spanning brengen in de Waalse Pijl.

De ingreep van de organisatoren moet renners die niet over het geweldige eindschot beschikken van een Gilbert, Rodriguez of Valverde, verleiden om in de aanval te gaan. De Côte de Cherave, 1,3 kilometer lang met een gemiddelde hellingsgraad van 8,1 percent is daarvoor uitermate geschikt. En bovendien: de helling is gelegen op minder dan 6 kilometer van het einde. Ideaal dus om renners de kans te geven met een voorsprong aan de slotbeklimming van de Muur van Hoei te beginnen.

Wie mogen we dan op deze Côte de Cherave in de aanval verwachten? Een Nibali of een Wellens zal geprikkeld zijn om een uitval te wagen. Van Belgische zijde verschijnen behalve Tim Wellens (Lotto) ook Pieter Serry (Quickstep), Philippe Gilbert, Ben Hermans en Dylan Teuns (BMC), Jan Bakelants (AG2R), Serge Pauwels (MTN), de Lotto-ploeg (volledig Belgisch) met andere kanshebbers als Jelle Vanendert en Thomas De Gendt en de ploeg Wanty GG met ondermeer Francis De Greef, aan de start. (FC met DR/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren