Tagtik

"Er gebeuren rare dingen in het peloton"

Rudy Kemma, ploegleider bij Giant-Alpecin, ziet Astana in de Giro d'Italia verbluffend goed presteren. Hij beschuldigt de Kazachse ploeg nét niet, maar zet toch enkele kanttekeningen bij de collectieve machtsontplooiing.

Volgens Kemma, die zelf zijn dopingverleden opbiechtte, is het effect van de eerste dopingbekentenissen van enkele jaren terug weggeëbd.

"Je hebt een hele grote groep renners die heel bewust met topsport bezig is en hoe ze deze sport geloofwaardig kunnen bedrijven. Daarnaast worden er gaten geboden voor mensen die de mazen van het net opzoeken en erdoorheen gaan," zo zegt de ploegleider op de Nederlandse televisie.

Kemma ziet toch vreemde dingen gebeuren: "Kijk naar Astana, dat heel goed rijdt, ongeloofwaardig goed. Maar het kan ook dat het heel goed gepiekt heeft en dan is het niet aan mij om met de beschuldigende vinger te wijzen."

Astana heeft met Fabio Aru (tweede) en Mikel Landa (vierde en winnaar van zondag, zie foto) twee renners in de top vijf. (FC/Picture: © Belga)

Ook dit kan u interesseren