Tagtik

Giro: de vloek van Rapallo

Kunnen de organisatoren van de Ronde van Italië maar beter de stad Rapallo uit hun lijstje  van vertrek- en aankomststeden schrappen? Drie jaar terug stierf Wouter Weylandt in een rit met aankomst in de stad in de provincie Genua. Maandag vertrok de derde rit in Rapallo als eerbetoon aan de gestorven renner, maar even werd gevreesd dat er opnieuw een slachtoffer te betreuren zou zijn.

Domenico Pozzovivo, kopman van AG2R, kwam zwaar ten val in de afdaling van de Barbagelata, een berg in de buurt van de Passo del Bocco waar Weylandt het leven liet. De beelden van de renner die roerloos op het asfalt bleef liggen, deden voor het ergste vrezen. Gelukkig kwamen snel berichten dat Pozzovivo niet in levensgevaar verkeerde.

Het waren angstige momenten voor Elke Weylandt, gisteren net aan haar eerste dag toe als communicatieverantwoordelijke voor Trek. "Toen ik dat beeld zag, verkrampte ik en dacht ik: Potverdekke", zo zegt ze in Het Nieuwsblad. "Gelukkig viel het gezien de ernst van de crash allemaal goed mee voor Pozzovivo."

En alsof de duivel ermee gemoeid was: voor het vertrek van de rit stond Pozzovivo 108e in de stand. 108, het rugnummer dat Wouter Weylandt droeg en dat uit respect niet meer wordt toegekend tijdens de Giro. (FC met DR/Picture: © Belga)

Ook dit kan u interesseren