Tagtik

Het roze is ver weg voor Boonen en Gilbert

Tom Boonen en Philip Gilbert droomden ervan om de Maglia Rosa om hun schouders te krijgen in de openingsrit van de Giro d'Italia of via een zege in de eerste ritten. Maar die roze droom mogen ze wellicht opbergen.

Tom Boonen eindigde met Etixx-QuickStep in de eerste rit van de Ronde van Italië, een ploegentijdrit tussen San Lorenzo al Mare en San Remo, op de vierde plek, op 19 seconden van winnaar Orica Greenedge. BMC met Philippe Gilbert moest 25 seconden toegeven. De kloof is dus wellicht te groot om via de bonificaties het roze over te nemen van Simon Gerrans.

"Het eerste gedeelte verliep goed, maar daarna liep het gewoon fout," aldus Tom Boonen in Het Nieuwsblad. "We verloren iets te snel een aantal mannen op het technische stukje." Philip Gilbert prees zich gelukkig dat hij geen last meer ondervond van zijn valpartij in de Waalse Pijl. Jurgen Van den Broeck eindigde met Lotto-Soudal op 29 seconden. Lotto krijgt zondag al een eerste kans op een ritoverwinning: in Genua wordt een massasprint verwacht en trekt de ploeg de kaart van spurter André Greipel. (FC/Picture: © Belga)

Ook dit kan u interesseren