Tagtik

"Het wordt afzien, dat weet ik nu al"

Een barst in de elleboog en verrekte gewrichten: dat was het verdict na een val van Tom Boonen in Parijs-Nice, nu zeven weken geleden. Zondag maakt hij zijn comeback. Niet in Luik-Bastenaken-Luik, maar wel in de Ronde van Turkije.

Met ambitie komt Tom Boonen niet aan de start in Turkije. Hij zal vooral moeten werken voor de ploeg en zorgen dat de trein van Mark Cavendish zo fris mogelijk aan de finales van de sprintetappes begint. "Cavendish is hier om de sprint te doen. Die begint hier aan zijn belangrijkste voorbereiding," zo zegt de Balenaar in Het Nieuwsblad. "Voor mij is dit een opstapje naar de goede vorm. Ik ga na die inactiviteit geen potten breken. Ik start hier niet in de vorm van mijn leven."

Omdat hij de klassiekers aan zijn neus voorbij zag gaan, richt de 34-jarige renner van Etixx-Quick Step zich naar de Giro die hij voor het eerst in zijn carrière zal rijden. Ook de Ronde van Turkije is nieuw voor hem. "Ik ben hier één keer eerder geweest. Op vakantie, toen ik negentien was. En ik herinner me niet eens meer waar." (FC/Picture: © Belga)

Ook dit kan u interesseren