Tagtik

"Ik heb een fantastisch jaar gehad"

Tenzij hij volgende zondag in Tervuren zijn titel verlengt, heeft Jens Debusschere nog enkele dagen om te genieten van zijn Belgische driekleur die hij vorig jaar veroverde in Wielsbeke. Daar was hij toen de snelste in een massasprint voor Roy Jans en Tom Boonen, de grote favoriet voor zondag.

Als Belgisch kampioen zette hij een grote stap vooruit, zo zegt de renner van Lotto-Soudal bij Sporza. "Ik heb goeie en mindere momenten gekend, maar ik heb mij toch af en toe kunnen laten zien. Door die trui heb ik een stapje hoger gezet, ook binnen de ploeg."

In zijn kampioenentrui pakte Debusschere de zege in een etappe in de Ronde van Wallonië, in Vichte en in de Nationale Sluitingsprijs in Kapellen. Dit jaar won hij een rit in Tirreno-Adriatico (zie foto).

Ook in Tervuren acht hij zich niet kansloos, al is hij niet de enige renner van Lotto-Soudal die met ambitie aan de start verschijnt. "Ook nu hebben we met Roelandts en Boeckmans weer een sterk blok. Hopelijk kunnen we onze prestatie van vorig jaar herhalen. Dat hoeft dan niet per se met mij als winnaar te zijn", aldus de uittredende kampioen. (FC/Picture: © Belga)

Ook dit kan u interesseren