Tagtik

Klassiek: een dopingrelletje voor aanvang van de Tour

Er lijkt geen Tour te kunnen starten zonder dat de wielerwereld in de aanloop naar het grootste wielerevenement ter wereld wordt opgeschrikt door een dopingrel(letje). Deze keer in het epicentrum van de schokgolf: Lars Boom en een te lage cortisolwaarde.

Het MPCC, de beweging van wielerploegen die strijdt voor een geloofwaardige wielersport, heeft aan Astana, de ploeg van Boom, gevraagd om de Nederlander niet te laten starten. Volgens het charter van het MPCC mag hij bij een te lage cortisolwaarde acht dagen niet koersen.

Volgens de Franse sportkrant L'Equipe wil Astana voldoen aan de vraag om Boom niet te laten starten, maar alleen als de ploeg van Vinokourov een vervanger aan de start mag brengen. Dat zou de UCI al hebben geweigerd. Voor Vino is het duidelijk: Astana start met Boom of met een vervanger.

Of Boom aan de verboden producten heeft gezeten, is verre van zeker. Een te lage cortisolwaarde kan duiden op dopinggebruik, maar ook op gezondheidsproblemen bij de renner. Boom rijdt natuurlijk wel bij de niet onbesproken formatie Astana van de niet onbesproken Vinokourov... (FC/Picture: © Belga)

Ook dit kan u interesseren