Tagtik

Overwerk voor de osteopaat van Gilbert

Een val in de Waalse Pijl: het is geen ideale voorbereiding op Luik-Bastenaken-Luik die vier dagen later volgt. Philippe Gilbert kwam woensdag ten val in de finale van de Ardense klassieker, klauterde opnieuw op zijn fiets, maar gaf er al snel de brui aan.

Toch stelde hij zijn supporters woensdagavond snel gerust: de renner van BMC had niets gebroken. Een pijnlijke knie en enkele schaafwonden waren de enige gevolgen van de tuimelpartij.

"Ik heb nog vier dagen om te recupereren, dus ik raak nog niet in paniek," aldus de renner die wel wat overwerk voorziet voor zijn osteopaat. "Bij mijn val ben ik in mijn klikpedaal blijven haperen. Ik heb mijn knie wat geforceerd, maar dat zal mijn osteopaat moeten oplossen."

Energie verspillen om te herstellen, minder goed slapen, je minder makkelijk wassen: Gilbert, een van de favorieten voor de Doyenne van zondag, ziet zijn voorbereiding in de war gestuurd, maar kan alles nog relativeren: "Er gebeuren veel ergere dingen in het leven." (FC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren