Tagtik

Patrick Lefevere heeft een nieuw goudhaantje

Voor de start van de Ardense klassiekers was hij bij het grote publiek onbekend, maar nu zullen alle wielerliefhebbers hem kennen: Julian Alaphilippe. Opnieuw een goudhaantje uit de stal van Etixx-Quick Step. Patrick Lefevere weet wat hem te doen staat, want de jonge Fransman is einde contract.

Julian Alaphilippe mag de ontdekking van de Ardennenklassiekers worden genoemd: met een zevende plaats in de Amstel Gold Race, een tweede in de Waalse Pijl en een tweede in Luik-Bastenaken-Luik moet hij alleen Alejandro Valverde voor zich dulden als dé grote man van het drieluik.

Alaphilippe rijdt al vier jaar voor Patrick Lefevere: eerst drie jaar voor de belofteploeg, sinds vorig jaar bij de WorldTour-ploeg. Hij startte als veldrijder en pakte als junior zelfs zilver in 2010 in Tabor, waar Zdenek Stybar goud pakte bij de profs. "Ik herken me een beetje in hem," aldus Alaphilippe over zijn Tsjechische ploeggenoot, in Het Laatste Nieuws. "We zijn goed in dezelfde dingen. Een aankomst op een klimmetje of een sprint met een klein groepje na een klimmetje: daar hou ik van."

De 22-jarige renner droomt van de klassiekers en van kleine ronden. Etixx-Quick Step neemt hem deze week mee naar de Ronde van Romandië, daarna volgt nog de Ronde van Californië. Voor de Giro of Tour is het nog te vroeg, maar de Vuelta is volgens de ploegleiding dit jaar wel al mogelijk. (FC/Picture: © Belga)

Ook dit kan u interesseren