Tagtik

Van der Poel: "Mijn zorg niet dat de cross saai is"

Alleen als hij niet meerijdt (zoals vorige donderdag in Ardooie) of als hij pech heeft (door een val en kettingproblemen zaterdag in Boom), komt Mathieu van der Poel dit seizoen niet als eerste over de streep in het veldrijden. Na zijn val in Boom, met een pijnlijke schouder tot gevolg, herstelde hij de hegemonie in Koksijde.

Ook die val kon hem niet aan het twijfelen brengen: "Ik heb al genoeg meegemaakt om te weten wanneer het erg is. Dat is het niet. Ik wist dat die val in Boom mij in Koksijde geen parten zou spelen. Ik heb ook nooit getwijfeld of ik wel of niet zou starten", zo vertelt hij na zijn zege in de Duinencross bij Het Laatste Nieuws.

Voor Wout van Aert zijn enkel de kruimels over, maar volgens de Nederlandse kampioen bevindt de wereldkampioen zich tegelijk in een frustrerende als een gemakkelijke positie: "Niemand verwacht dat hij mij klopt. Dat maakt de druk misschien wat minder", aldus Van der Poel. Dat zijn dominantie voor weinig spanning zorgt, is niet zijn probleem, zo vindt hij: "Daar ben ik niet mee bezig. Voor mij is het ook niet belangrijk. Er komen vast nog wel spannende crossen. Ik zal niet altijd een goede dag hebben."

(DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren