Tagtik

Dit nieuwe wapen zal voor ravage zorgen in het Russische kamp

11 May 2024 08:50 Sinds het begin van de invasie van Oekraïne in 2022 zijn droneaanvallen onderdeel geworden van het dagelijks leven van beide partijen in het conflict. Goedkope en formidabele drones kunnen een ravage aanrichten, afhankelijk van hun capaciteiten en het gebruikte model. Nieuwe wapens die door de Verenigde Staten naar Oekraïne zijn gestuurd, zouden wel eens een stevige bedreiging kunnen vormen voor de troepen van Poetin... 

Gynaecoloog bevrucht vrouwen met eigen sperma

10 May 2024 19:01 Een nu 72-jarige gynaecoloog uit Torhout, in de Belgische provincie West-Vlaanderen, wordt ervan verdacht zijn eigen sperma te hebben gebruik bij kunstmatige inseminaties. Een donorkind wil nu een vergelijkend DNA-onderzoek.

Litouwen daagt Rusland uit en lanceert raketten

10 May 2024 18:30 Het Litouwse leger heeft manoeuvres uitgevoerd in de Baltische Zee als onderdeel van operatie 'Steadfast Defender 24′.  "Het gaat om een belangrijk afschrikkingsmiddel", zei de Litouwse minister van Defensie, Laurinas Kasciunas.

Poetin: "Onze kernwapens staan op scherp"

10 May 2024 15:45 De strategische nucleaire strijdkrachten van Rusland zijn nog steeds in hoogste staat van paraatheid, zo waarschuwde Vladimir Poetin donderdag bij de herdenking van de overwinning van de Sovjet-Unie op de nazi's in 1945.