Tagtik

1 vermiste schoonbroer dood teruggevonden

Henk Haedens en Patrick Coudeville, twee schoonbroers van 62 jaar uit Jabbeke, waren sinds maandagnamiddag spoorloos. Zij verlieten om half vier in de namiddag het restaurant Jolly Sailor in de Hendrik Baelskaai in Oostende, maar sindsdien was er van de twee mannen geen spoor meer. Zij hadden nog een afspraak in Brugge, maar daar zijn ze nooit opgedaagd.

Procureur Céline D’havé van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, sluit niet uit dat zij een verkeersongeval hadden met hun blauwe pick-up door de sneeuwval van maandagavond.

Haedens zit in een zware rolstoel en heeft dringend medische zorg nodig. In 1986 schoot Haedens met zijn dienstwapen zijn toenmalige vriendin van 26 jaar in Brugge dood. Hij werd vrijgesproken omdat de rechtbank achtte dat hij handelde uit onweerstaanbare dwang.

Donderdagnamiddag vonden duikers van de politie de blauwe pick-up met gepersonaliseerde nummerplaat in het kanaal tussen Brugge en Oostende. In de wagen vond de politie het levenloze lichaam van Henk Haedens. Zijn schoonbroer Patrick Coudeville werd nog niet teruggevonden.

Hoe de pick-up in het water is terechtgekomen en waar Patrick Coudeville zich bevindt, is nog niet volledig duidelijk, maar alles wijst op een spijtig ongeval door de sneeuwval en vriestemperaturen. De speurders onderzoeken alle mogelijke pistes.

(Fausto and Skwadra by Tagtik/Picture: Belga Handout)

Ook dit kan u interesseren