Tagtik

140.000 Belgen erbij

In 2017 zijn 139.818 vreemdelingen naar België geïmmigreerd: het gaat om migranten met verblijfsrecht die ingeschreven werden in het rijksregister. Asielzoekers zijn hier niet bijgerekend. Het gaat om het grootste aantal nieuwkomers sinds 7 jaar. 81.825 vreemdelingen verlieten ook ons land.

Vlaams Belang vroeg de cijfers op bij Statistiek België en ziet er een bewijs in dat de  'migratiepoort niet dicht is'. Het uiteindelijke aantal inwoners ligt op 57.993 personen, maar de partij van voorzitter Tom Van Grieken hekelt dat vooral niet-Europeanen blijven en Europeanen België verlaten.

Theo Francken, Staatssecretaris voor Asiel en Migratie, verdedigt zich in Het Laatste Nieuws: "Het is weinig correct van het VB om die 139.818 voor te stellen als 'permanente immigranten' en zeker niet om de regering en N-VA daarvoor verantwoordelijk te stellen."

Ook uit Noord-Amerika komen elk jaar ongeveer 2000 personen zich in België vestigen, uit Azië (vooral uit China en India) gaat het om zo'n 4000 personen.

(Fausto by Tagtik/Source: Het Laatste Nieuws/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren