Tagtik

20 miljoen extra voor zwarte kruispunten

Het kruispunt in Oostakker waar maandag een fietsster van 16 jaar overleed, staat al sinds 2002 op een lijst van zwarte kruispunten. In 2016 had minister van Mobiliteit Ben Weyts al eens 50 miljoen euro extra voor werken uitgetrokken, maar toch werden die 22 gevaarlijke kruispunten niet helemaal weggewerkt.

Vorig jaar had de minister al beloofd om die kruispunten versneld aan te pakken, maar dat is niet gebeurd. Met een extra 20 miljoen euro moet dit nu wel lukken. Weyts wijt de achterstand aan moeilijke onteigeningen en gemeentebesturen die niet willen meewerken.

"Het gaat telkens om zeer complexe en omvangrijke projecten, die samen even duur zullen zijn als 560 al weggewerkte zwarte punten", zo vertelt Weyts bij Het Laatste Nieuws. "Op vijf locaties zijn de werken momenteel bezig. Negen andere werven worden dit jaar toegewezen aan een aannemer en de laatste acht zitten in de onteigenings- en ontwerpfase."

Weyts maakt nogmaals de belofte dat zijn administratie kordater en sneller zal optreden tegen omwonenden en gemeentebesturen.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren