Tagtik

Agenten die bijstand verleenden, krijgen GAS-boete

Tijdens een vechtpartij in Leuven kwamen agenten van de zone Herko (Herent en Kortenberg) bijstand verlenen aan hun Leuvense collega's.

De ruzie ontstond op een bus van De Lijn op het Martelarenpleinen in Leuven en ontspoorde vervolgens in een zware vechtpartij. Verschillende interventieploegen werden toen op op 29 augustus 2017 ter plaatse gestuurd, net zoals versterking uit de omliggende korpsen. De collega's van Herent en Kortenberg houden nu echter een wrange nasmaak over aan hun hulp.

Het korps van de zone Herko kreeg een GAS-boete in de brievenbus. ANPR-camera’s hadden de kentekenplaat van het interventievoertuig immers geregistreerd aangezien op het Martelarenplein geen wagens mogen rijden. Tenzij in opdracht.

"Wij waren daar op vraag van de Leuvense politie. Dus hebben we een verweerschrift ingediend en dachten dat het daarmee in orde was. Maar in juni van dit jaar hebben we het bericht gekregen dat ons verweer geweigerd was en dat we de boete dus toch moeten betalen", klinkt het verontwaardigd bij de agenten van Herent en Kortenberg.

De politiezone Herko heeft het dossier voor de politierechtbank in Leuven gebracht. De zaak werd gisteren ingeleid. Voor de politie van Herent en Kortenberg gaat het hier vooral om een princiepskwestie.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren