Tagtik

Asielaanvragen stegen in augustus

In de maand augustus is het aantal asielaanvragen in ons land weer gestegen. Dat meldt de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ).

In augsutus vroegen er in totaal 2.368 migranten asiel aan in ons land. In juli waren er dit nog maar 2.117. Bij de nieuwe cijfers van augustus zijn er wel 178 mensen meegerekend die aankwamn in het kader van het hervestigingsprogramma. In deze groep zitten vooral Syriërs die al geregistreerd waren in landen als Libanon of Turkije. Volgens woordvoerder van DVZ, Geert De Vulder, lijkt de situatie gestabiliseerd op het verhoogde niveau van de maand juli. 

Het is al sinds januari 2016 geleden dat er nog zoveel vreemdelingen asiel aanvroegen in ons land. Toen waren het er 2.842. Nog volgens De Vulder zijn het vooral Syriërs, Palestijnen en Irakezen die asiel proberen verkrijgen. Het aantal Palestijnen blijft bovendien verder stijgen. 

De DVZ meldt dat er in juli een sterke stijging was van het aantal Dublin-dossiers. Dat wijst erop dat er meer secundaire migratiestromen zijn binnen de EU. (Skwadra by Tagtik/Source: Belga/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren