Tagtik

Beke belooft: "1 miljoen huisbezoeken"

In zijn nieuwjaarsboodschap in Lint heeft CD&V-voorzitter Wouter Beke zijn plan voor de gemeenteraadsverkiezingen van dit jaar uit de doeken gedaan: zijn partij gaat 1 miljoen huisbezoeken afleggen om kiezers voor zich te winnen met de partijslogan 'niet links, niet rechts, maar de weg vooruit'. "De weg vooruit begint bij de voordeur", aldus Beke.

De voorzitter benadrukte dat de partij de Vlaamse identiteit wil beschermen tegen bedreigingen die van buitenuit en van binnenuit kunnen komen. De Vlaamse manier van leven mag niet in vraag worden gesteld: "Wie in Vlaanderen woont spreekt Nederlands en respecteert onze cultuur. Wie in Vlaanderen naar school gaat, doet dat in het Nederlands. Door onze taal te spreken versterkt men zijn eigen kansen", zo verklaarde de CD&V-voorzitter.

Ook van binnenuit moet de identiteit worden beschermd, vindt Beke: "Vlamingen moeten kunnen kiezen waar hun kinderen naar school gaan, zonder rekening te moeten houden met je portemonnee. De vrijheid hebben om jezelf te zijn op straat, gelovig of niet. We beschermen onze Vlaamse identiteit, zonder ons af te schermen van de wereld."

Vicepremier Kris Peeters komt bij de gemeenteraadsverkiezingen op in Antwerpen. Hij wil vooral campagne voeren rond de thema's armoede, veiligheid en mobiliteit in de stad.

(Fausto by Tagtik/Source: De Standaard/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren