Tagtik

Belgische bobsleevrouwen: "Top 6 is mogelijk"

Dinsdag is het eindelijk tijd voor de Belgische bobleevrouwen. Zorgen zij alsnog voor de beste Belgische prestatie op deze Spelen?

De twee Belgische bobsleeteams zijn alvast hypergemotiveerd om sterk te presteren. De Belgian Bullets bestaan in PyeongChang uit stuurvrouw An Vannieuwenhuyse en remster Sophie Vercruyssen die Spanky bemannen en stuurvrouw Elfje Willemsen en remster Sara Aerts die met Maximus als slee door het Olympic Sliding Centre zullen razen.

In Sotsji eindigden de Belgische bobsleedames nog knap zesde. Op deze Spelen vaardigt België voor het eerst twee teams af.

Elfje Willemsen en Sara Aerts hebben de afdaling in PyeongChang al wekenlang aandachtig bestudeerd. Ze blikken dan ook vol vertrouwen vooruit naar de start van de competitie. "Onze runs gaan al vanaf de eerste trainingsdag goed. De andere teams maken nog fouten en wij niet. Eigenlijk mag het nu al beginnen voor ons: onze runs zijn goed, de start is goed en fysiek zijn we top. Dat geeft ons veel vertrouwen. Ik had in oktober al voorspeld dat we laat zouden pieken. Nu voelen Sara en ik allebei dat de benen supergoed zijn. Een nieuw olympisch diploma (top 8) is ons doel, maar top 6 is ook mogelijk. Maar dan mogen we wel 4 keer geen fouten maken", klink het zelfverzekerd bij Elfje Willemsen op Sporza.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren