Tagtik

Belgische toerist dood teruggevonden in VS

Nadat opzichters van het domein van het Amerikaanse White Sands National Monument in de Amerikaanse staat New Mexico 's avonds het domein wouden afsluiten, zagen ze plots nog een auto op de parking staan. Deze bleek van een Belgische toerist te zijn. De medewerkers van het domein startten meteen een zoekactie op naar de Belg.

Uiteindelijk vonden ze de Belg op anderhalve kilometer van de parking. De Belgische toerist bleek echter overleden te zijn op het domein van het Amerikaanse White Sands National Monument. De politie van New Mexico startte dan ook een onderzoek.

Die dag was het er maar liefst 36 graden celsius en aangezien het park op 1900 meter hoogte ligt en bestaat uit een woestijnachtig landschap, kunnen de omstandigheden er bijzonder zwaar worden. Tevens is er nergens schaduw of water, waaardoor het risico op uitdroging en uitputting er groot is. Het kan dus zijn dat de Belg hieraan bezweken is. De precieze doodsoorzaak moet echter nog achterhaald worden.

"White Sands is prachtig, maar dodelijk. We weten nog niet hoe hij (de toerist nvdr.) is omgekomen, we sluiten niets uit, maar dit kan een dodelijke plek zijn", reageert de woordvoerder van het park. "De combinatie van extreme hitte, typisch voor New Mexico, en de hoogte is ongewoon, doorgaans leven er geen mensen in zulke omstandigheden. We proberen mensen goed te informeren, we raden minstens een gallon (3.7 liter nvdr.) per persoon per dag aan", gaat hij verder.

(Skwadra by Tagtik/Source: Almogordo Daily News/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren