Tagtik

Belgische wagen tovert Keulen om in dodelijke verkeerschaos

In de nacht van zaterdag op zondag heeft een Renault Mégane met Belgische numerplaat een zwaar verkeersongeval veroorzaakt in het Duitse Keulen.

De politie van Aken merkte zaterdagnacht een Renault op die zich verdacht gedroeg op de autosnelweg. De agenten wilden de wagen van de weg halen om de bestuurder aan een alcoholcontrole te onderwerpen. De bestuurder merkte de politiewagen echter op en scheurde er vandoor.

De bestuurder van de wagen met Belgische nummerplaat slaagde erin de politie van zich af te schudden, waarna de agenten een signalement uitstuurden. Omstreeks 5.00 uur kregen de collega's van Keulen de wagen in de gaten. De wagen was betrokken in een frontale botsing met een tegenligger. Beide wagens knalden op elkaar aan een snelheid van 120 km/u, meldt de politie.

De bestuurder van de Belgische wagen overleed ter plaatse, de tegenligger werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gevoerd. Door de immense klap waren beide rijstroken urenlang afgesloten.

Er bestaat nog wat onduidelijkheid over de identiteit van de bestuurder. Het is niet zeker of de bestuurder effectief een Belg is, of dat de wagen gestolen werd in ons land.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren