Tagtik

Belgische wegen overspoeld door bestelwagens

De Belgen nemen steeds meer hun toevloed tot pakjesdiensten om goederen aan huis te laten leveren. Dit heeft uiteraard ook gevolgen voor het verkeer. In het voorbije jaar zijn zo'n 80.000 nieuwe bestelwagens verkocht. Een absoluut record en een stijging met zo'n 14% ten opzichte van vorig jaar. In totaal zijn er in België 800.000 lichte vrachtvoertuigen ingeschreven. Dat zijn er 150.000 meer dan drie jaar geleden, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Naast het stijgende succes van het onlinewinkelen geeft Joost Kaesemans van Febiac in de krant nog een verklaring voor de steeds grotere aanwezigheid van bestelwagens op de Belgische wegen. "De invoering van de kilometerheffing voor vrachtwagens van meer dan 3,5 ton op 1 april 2016 heeft de verkoop van bestelwagens een duw in de rug gegeven. Om de tol te omzeilen, zijn firma's massaal overgeschakeld van zware trucks op lichtere voertuigen", aldus Kaesemans.

Als gevolg van de ontelbare pakjes die moeten worden geleverd, zien we ook steeds meer files, een fenomeen dat ook tussen 10 uur 's morgens en 3 uur in de namiddag de kop opsteekt.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren