Tagtik

'Binnen drie jaar proces over Bende van Nijvel'

Volgens minister van Justitie Koen Geens wordt wel degelijk vooruitgang geboekt in het dossier rond de Bende van Nijvel. Vorige week raakte bekend dat de speurders ervan uitgaan dat ex-rijkswachter Chris Bonkoffsky toch niet de man is die 'de Reus' van de Bende van Nijvel wordt genoemd.

Minister Geens ontkent dat het verlaten van deze piste een doofpotoperatie is: "Het federaal parket dringt aan op stilte. Mensen zouden kunnen denken dat het dan over een doofpotoperatie gaat. Ik kan hen geruststellen: er is de afgelopen tien jaar nooit zo hard gewerkt op het Bendedossier als nu."

"Deze mensen, die ik toch ken en zeer goed ervaar vanuit andere dossiers die ze tot een goed einde hebben gebracht, hebben mij gezegd dat ze binnen dit en drie jaar de zaak naar een proces willen brengen. Daarvoor werken ze dag en nacht", aldus minister Geens over de speurders in een gesprek met VTM Nieuws.

Voor Jef Vermassen, de advocaat van David Van de Steen, een van de slachtoffers van de Bende, moet dan wel binnen het jaar mensen worden gearresteerd. "Anders kan er binnen drie jaar nooit een proces zijn", zo verklaarde de advocaat eveneens bij VTM Nieuws.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren