Tagtik

BK veldlopen kent veldritscenario

Vandaag vond voor het eerst in de geschiedenis van het veldlopen het Belgisch kampioenschap plaats in het park van Laken. In de schaduw van de glimmende bollen van het Atomium zorgden temperaturen van 1 tot 2 graden celsius samen met een ijskoude snijdende wind voor loodzware wedstrijdomstandigheden.

Bij de heren was er het afgelopen seizoen niets tegen de heerschappij van Soufiane Bouchikhi te doen. Hij won alle individuele CrossCup-manches, maar kon vandaag de kers op de taart net niet zetten. Zoals veldrijder Mathieu Van Der Poel het hele veldritseizoen domineerde en op het wk toch geklopt werd door eeuwige concurrent Wout van Aert, werd Bouchikhi vandaag op het bk verslagen door Isaac Kimeli.

Bouchikhi wou er opnieuw een pijlsnelle wedstrijd van maken op de heuvelachtige Brusselse omloop. Ditmaal kreeg hij Kimeli echter niet los. De atleet van het Olympic Running Team versloeg Bouchikhi ruim in de sprint en verlengde zo zijn Belgische titel. De derde plaats ging naar Kimeli's ploegmaat Simon Debognies.

Imana Truyers domineerde dit veldloopseizoen bij de dames en was ook vandaag in Brussel de snelste. Sofie Van Accom en Nina Lauwaert mochten mee het podium op. Louise Carton nam door een blessure niet deel aan het bk.

Op de korte cross kroonden topfavorieten Jeroen D'hoedt bij de heren en Renée Eykens bij de dames zich tot de beste van België.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren