Tagtik

Bobbejaanland: geen spoor van explosieven en gemaskerde man

Het pretpark Bobbejaanland in Kasterlee blijft vandaag de hele dag dicht uit veiligheidsoverwegingen. Dat heeft de directie bekendgemaakt op Facebook. De beslissing kwam totaal onverwacht. Een paar duizend bezoekers dropen zondagochtend dan ook ontgoocheld af, nadat ze voor een gesloten poort stonden. Volgens bronnen was op camerabeelden van Bobbejaanland te zien hoe afgelopen nacht een gemaskerde man door het park liep en verschillende zaken achterliet.

De bezoekers die voor de gesloten poort stonden, kregen rond elf uur te horen dat het park niet zou open gaan vandaag. Er werd geen reden opgegeven. Pas nadien liet het park via Facebook weten dat het gesloten blijft omwille van veiligheidsredenen. De sluiting is gebeurd op politiebevel. Een man zou afgelopen nacht in het park hebben rondgelopen en onbekende dingen hebben achtergelaten. Agenten speurden met honden naar de rugzak van de man, vergezeld van DOVO.

Er werd echter niets verdachts gevonden bij de zoekactie. Het team met de explosievenhond kamde het hele attractiepark uit, maar vond niets. Na uren zoeken gaf de politie dan ook het park opnieuw vrij.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren