Tagtik

"Bouw een hek rond het Maximiliaanpark"

Alain Courtois, schepen van Brussel voor MR, pleit ervoor om een hek te bouwen rond het Maximiliaanpark, zo staat dinsdag te lezen in La Dernière Heure. Met het hek zou het park 's nachts kunnen worden afgesloten, zoals dat nu al het geval is met andere parken in de hoofdstad.

Het Maximiliaanpark wordt nu vooral ingenomen door asielzoekers en transmigranten, maar moet voor Courtois opnieuw zijn oorspronkelijke bestemming krijgen: een groene ruimte waar de buurtbewoners zich kunnen ontspannen.

Courtois komt met zijn voorstel na het incident van maandagochtend waarbij een politieagent aan het park werd neergestoken.

Els Ampe, Brussels schepen voor Open VLD, steunt het idee van Courtois. Zij wijst erop dat Theo Francken, staatssecretaris voor Asiel en Migratie, het probleem moet oplossen. "Dat Francken de problemen oplost. In de tijd dat Maggie De Block staatssecretaris was, waren er veel minder problemen. Als De Block het kon oplossen, kan meneer Francken het toch ook?", zo vertelde Ampe bij Radio 1.

(Fausto by Tagtik and LpR/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren