Tagtik

Brusselmans scherp voor Bo Van Spilbeeck

Schrijver Herman Brusselmans die net een nieuw boek uit heeft ('Feest bij de familie Van de Velde') vindt dat het de spuigaten begint uit te lopen: niemand durft volgens hem nog iets te zeggen uit angst om iemand voor het hoofd te stoten.

De politieke correctheid gaat voor hem veel te ver. "Nu mag je geen slecht woord meer zeggen over vrouwen. En dat gaat zo maar door, tot je op termijn over niets of niemand nog iets kan of mag zeggen", zo vertelt hij bij HLN over de MeToo-beweging. Brusselmans benadrukt wel dat misbruik en misdaden uiteraard wel moeten worden bestraft. "Maar eens fluiten naar een vrouw? Daar hoor je echt geen boetes voor te krijgen."

Ook over Bo Van Spilbeeck heeft Brusselmans wat te zeggen. Bij het NCRV-programma Jinek vindt hij dat zij veel te veel in de watten is gelegd. "Zij wordt nu overal in programma’s opgevoerd als een grote voorloper. Maar Bo is bijna zestig. Hij is ook al dertig jaar samen met zijn vrouw en blijft ook bij haar. Dus die vrouw moet dan maar ineens lesbisch worden, of wat?", zo klinkt het bij de 60-jarige schrijver.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren