Tagtik

Brussels Airlines: 1800 banen in gevaar

Vandaag is een cruciale dag voor de toekomst van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Op een raad van bestuur van de holding boven Brussels Airlines van maandag wordt het ontslag verwacht van CEO Gustin en CFO De Raeymaeker. Binnen Brussels Airlines heerst de vrees dat BA zal opgaan in Eurowings, de lagekostenmaatschappij van Lufthansa dat sinds eind 2016 de aandelen van Brussels Airlines in handen heeft.

De volledige integratie van Brussels Airlines in Eurowings zal banen kosten, vooral in grond- en kantoorfuncties. 1800 van de 3400 werknemers van Brussels Airlines moeten dan vrezen voor hun job.

De vakbonden staan klaar om te reageren als de gevreesde plannen worden doorgevoerd. "Desnoods houden we vliegtuigen aan de grond", zegt al de ACLVB bij Het Laatste Nieuws.

Steun voor Brussels Airlines kwam er ook al door de top van de Belgische industrie. Zo'n 50 topmanagers stuurden een mededeling de wereld in waarin ze wijzen op het belang van Brussels Airlines als een 'sterke en in Brussel verankerde luchtvaartmaatschappij'.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren