Tagtik

Carrasco naar China: domme zet of slim gezien?

De transfer van Yannick Carrasco van Atlético naar Dalian Yifang roept overal in Europa vragen op. Kiest de Rode Duivel alleen voor het geld of zit er meer achter zijn keuze voor de Chinese Super League?

De transfer van de Rode Duivel naar China komt als een verrassing. Atlético Madrid laat een speler vertrekken voor 30 miljoen euro, terwijl in de opstapclausule van zijn contract bij de Rojiblancos (dat liep tot 2022) een bedrag van 100 miljoen euro stond vermeld. Ondanks de weinige speelminuten die Carrasco de laatste maanden nog kreeg, is trainer Simeone niet blij met de transfers van Carrasco en Gaitan: hij houdt nog amper 19 veldspelers in zijn A-kern over.

De transfer naar China is ook opmerkelijk omdat vorige zomer naar verluidt Bayern München 60 miljoen euro bood en omdat Carrasco volgens de Spaanse pers ook nog werd gevolgd door topclubs als Juventus, Arsenal en FC Barcelona.

Yannick Carrasco zou dus weleens veel vroeger dan verwacht opnieuw in Europa kunnen spelen, in navolging van bijvoorbeeld Paulinho die na twee jaar China naar FC Barcelona kwam. En de topclubs zullen dan minder moeten uitgeven dan de 100 miljoen uit de opstapclausule bij Atlético.

Er is echter één grote voorwaarde: om de Europese topclubs te overtuigen, zal hij een groot WK in Rusland moeten spelen. Om zich echt in de kijker te spelen zal hij in de basiself van bondscoach Roberto Martinez moeten staan en die plaatsjes zijn heel duur...

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren