Tagtik

Clement reageert op gevoelige overstap

De 43-jarie Philippe Clement heeft een akkoord bereikt met Racing Genk. De Belgische voetbaltrainer trekt de deur van de Freethiel achter zich toe en trekt voor onbepaalde duur naar de Luminus Arena. Clement volgt de Nederlander Albert Stuivenberg op, die vorige week ontslagen werd na tegenvallende resultaten.

Clement was als speler tussen 1995 en 1998 al actief bij Racing Genk en zal er nu dus als hoofdtrainer tewerkgesteld worden. De voorzitter van Waasland-Beveren is niet te spreken over het vertrek van zijn trainer. "We hadden altijd al een goede samenwerking met KRC Genk. Ik betreur het ten zeerste dat wij nu door hen gedestabiliseerd worden. We dachten dat het om een bevriende club ging. We gaan nu op zoek naar een geschikte vervanger voor Philippe. Ik ga daar mijn uiterste best voor doen, onze supporters en iedereen met een geel-blauw hart verdienen dat. We nemen vandaag afscheid van een heel goede coach, maar Philippe was meer dan dat. Ontgoocheling overheerst nu, maar ergens ben ik wel fier op de samenwerking", reageert CEO Dirk Huyck vandaag in een officieel persbericht.

Deze ochtend trok Clement nog een laatste keer naar het trainingscomplex van Waasland-Beveren om er afscheid te nemen van de spelers en de medewerkers. "Je moet over heel veel dingen nadenken. Twee factoren waren heel belangrijk in mijn uiteindelijke beslissing. Ten eerste was er een heel groot draagvlak bij Racing Genk, waar ik als speler actief was, en de mensen kennen me er heel goed en naar de toekomst toe is dat een groter project dan hier bij Waasland-Beveren. Ook was er hier minder duidelijkheid naar de toekomst toe met alle spelers die in de belangstelling van andere clubs staan. Dat zijn de hoofdredenen, maar het is gewoon een heel moeilijke keuze", reageert kersvers Racing Genk-trainer Philippe Clement bij TV Oost. Normaal gezien werd Clement vandaag al in Genk verwacht om de training te leiden, maar de voormalige verdediger annuleerde dit om afscheid te kunnen gaan nemen en de spelers te kunnen toespreken bij Waasland-Beveren.

(Skwadra by Tagtik/Source: TV Oost/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren