Tagtik

Coucke krijgt KV Oostende niet verkocht

Op 1 maart wordt Marc Coucke voorzitter van voetbalclub RSC Anderlecht. Intussen dringt de tijd om zijn huidige voetbalclub KV Oostende van de hand te doen. Het reglement schrijft voor dat eenzelfde persoon geen twee clubs mag bezitten. Tegen 15 februari moet elke Belgische profclub zijn licentiedossier indienen, daarna heeft elke club nog tot 15 maart om het dossier verder aan te vullen. Een geïnteresseerde koper voor KVO meldt zich dus best asap.

Recentelijk verspreidde KV Oostende een brochure bij kandidaat-investeerders. Daarin worden alle troeven van het 'kustploegje' in de verf gezet. "Een spelerskern van 35 miljoen, een budget van 18 miljoen, 4 miljoen tv-geld, een perfect multifunctioneel stadion, de grootste business community ..." De torenhoge spelerslonen en de 23.59 miljoen euro schulden bemoeilijken de verkoop echter.

Het Nieuwsblad kon de brochure van KVO inkijken en meldt dat de vraagprijs van KV OOstende richting de 40 miljoen euro gaat: 10 à 15 miljoen voor de overname, plus de 23,59 miljoen euro schulden.

Indien er tegen 15 februari nog geen oplossing uit de bus komt, riskeren zowel RSC Anderlecht als KV Oostende hun licentie te verliezen. Als de deadline dichterbij sluipt, zal de verkoopprijs van KVO wel wat dalen. Geïnteresseerde investeerders zullen het dossier vast en zeker van naderbij volgen.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren