Tagtik

'Coucke liet heel zware erfenis'

Van 1970 tot 1988 was Hugo Broos speler, eerst bij Anderlecht, daarna bij Club Brugge en vanaf 1988 werd hij trainer bij clubs als RWDM, Club Brugge, Anderlecht en Racing Genk. Zijn grootste succes als trainer was wellicht de winst in de Afrika Cup als bondscoach van Kameroen in 2017.

In 2018 vervult hij een voor hem nieuwe rol, die van sportief directeur van KV Oostende. Bij de kustploeg krijgt hij te maken met de zware erfenis van ex-voorzitter Marc Coucke die zijn 'weireldploegsje' inruilde voor Anderlecht.

"De erfenis van Coucke weegt véél zwaarder dan gedacht. Als Marc eens 800.000 euro moest leggen, dan deed hij dat. Oké, hij maakte van Oostende een club die Europees voetbal haalde, maar het ging veel te snel, hé", zo oordeelt Broos bij Het Nieuwsblad.

Volgens Broos deed Coucke niet alleen maar goede dingen voor Oostende: "Het is niet omdat Coucke hier passeerde dat het allemaal hosanna was. Hij zal wel begrijpen dat de fans zich in de steek gelaten voelen."

Spelers met een zwaar contract zoals Lombaerts, Conté of Bossaerts, mogen/moeten weg en in ruil moeten goedkopere spelers komen. "Door het loon van Lombaerts denken nieuwkomers ook nog steeds dat ze hier enorm kunnen verdienen, maar iemand als De Bock pakten wij enkel omdat we hem héél goedkoop kunnen huren van Leeds."

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren