Tagtik

Courtois: derde keer, goede keer?

Sinds hij in 2014 naar het Estadio Santiago Bernabéu kwam, heeft Keylor Navas nog geen enkele keer een rustige zomer gehad: elke keer start hij het seizoen zonder de absolute zekerheid dat hij de nummer één is in de pikorde van de doelmannen van Real Madrid. In 2014 is hij de nummer twee achter Iker Casillas, in 2015 mislukt op het nippertje de transfer van De Gea naar de Koninklijke, in 2016 moet hij in de zomer onder het mes, in 2017 gonst het van de geruchten over een nieuwe doelman voor Real (De Gea, Courtois, Kepa) en in 2018 komt Courtois dan toch naar de Merengues.

Thibaut Courtois wil de concurrentie met de Costa Ricaan aangaan en strijden om de plaats van titularis in de elf van Julen Lopetegui, een plaats die Navas niet zonder slag of stoot wil opgeven. In de Europese Supercup en tegen Getafe kreeg Navas alvast het volle vertrouwen van de opvolger van Zidane.

Lopetegui verklaarde opgetogen te zijn dat hij beschikt over twee doelmannen van internationale klasse en gaf aan om wekelijks te bekijken wie hij in doel zal posteren. Zondag trekken Los Blancos naar Girona. Hoe langer Courtois traint bij Real, hoe meer hij klaar is om onder de lat te staan.

De Madrileense sportkrant AS meent te weten dat Lopetegui zondag Courtois de kans zal geven om zich te bewijzen. Op zijn Instagramaccount plaatste de Rode Duivel alvast een bericht: 'We bereiden ons voor op zondag'.

(Fausto by Tagtik/Source: Marca, AS/Picture: Belga)

 

Seguimos preparando el partido del domingo! #HalaMadrid

Een bericht gedeeld door Thibaut Courtois (@thibautcourtois) op 23 Aug 2018 om 6:17 (PDT)

Ook dit kan u interesseren