Tagtik

Courtois zal vanavond doelpunt slikken

Alle Spaanse sportkranten, zowel die uit Madrid als die uit Barcelona, melden het in hun verwachte ploegopstelling voor de wedstrijd van zondagavond tussen Girona en Real Madrid: Thibaut Courtois zal onder de lat staan.

Op de trainingen van de Koninklijke in het trainingscomplex in Valdebebas, aan de rand van Madrid, heeft de Rode Duivel trainer Julen Lopetegui blijkbaar voldoende overtuigd. Nu blijft de vraag of de keuze voor 'Tibu' definitief is en of Lopetegui zal kiezen voor de 'formule Ancelotti': de ene doelman voor La Liga en de andere voor de Champions League.

Op de persconferentie op de vooravond van het duel wou trainer Lopetegui nog niet bevestigen dat de Rode Duivel zal spelen. Hij verklaarde alleen dat hij de beslissing had genomen over wie hij in doel zou posteren. Op zijn Instagramaccount liet Courtois zaterdag wel een foto verschijnen met het bericht: 'Klaar voor de wedstrijd van morgen'.

Als we de statistieken mogen geloven, zal Courtois tegen Girona wellicht wel een doelpunt slikken. In de acht jaren dat hij als prof aan een seizoen begon (bij Racing Genk, Atlético Madrid en Chelsea) kreeg hij altijd een tegendoelpunt te verwerken. Op één keer na: in het seizoen 2011-2012 ging hij in zijn eerste wedstrijd met Atlético met 0-4 winnen bij Guimaraes. Slechts één keer begon hij zijn seizoen met een nederlaag: in 2015 verloor hij met Chelsea met 1-0 bij Arsenal.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

 

Listo para el partido de mañana! #HalaMadrid

Een bericht gedeeld door Thibaut Courtois (@thibautcourtois) op 25 Aug 2018 om 5:57 (PDT)

Ook dit kan u interesseren