Tagtik

Dakloze Dirk na Project Axel: "Geef mij maar gewoon mijn tent"

Het Vier-programma Project Axel is een documentairereeks waarin daklozen proberen, via een intensief begeleid traject, hun leven weer op de rails te krijgen. Met de hulp van Axel Daeseleire en 10.000 euro proberen ze zich uit hun armoede te knokken. Donderdagavond vond de laatste uitzending plaats. Hierin ging Axel Daeseleire zijn dakloze vrienden een laatste keer opzoeken en blikte hij samen terug op de weg die ze negen maanden lang hebben afgelegd.

Moeder van twee Sarha lijkt eindelijk haar leven op het spoor te hebben gekregen. Zo slaagde ze erin om een appartementje te huren én vond ze deeltijds werk in een dierenwinkel. Ook Thom vond inmiddels onderdak en bloeit volledig open als garçon in een klassevol restaurant. Graeme lijkt dan weer niet echt veranderd te zijn. De cynische Brit met de alcoholverslaving weigert pertinent om tijdelijk terug te keren naar Engeland zodat hij een invaliditeitsuitkering zou kunnen krijgen. De levenslustige Danny vond zijn passie als kok terug en werkt inmiddels met tijdelijke contracten in een restaurant. Ook het contact met zijn zoon herstelt stilletjesaan.

Het imago van de sympathieke knuffelbeer Dirk, die ontspoorde toen zijn vriendin enkele jaren geleden om het leven kwam, kreeg een flinke deuk door krantenartikels over vermeende oplichting en diefstal. Om die reden blikt Aalstenaar Dirk, die inmiddels in Oostende woont en geen heimwee meer heeft naar zijn zwerversleven, met negatieve gevoelens terug op zijn deelname aan Project Axel. "Ik heb spijt dat ik heb meegewerkt aan dit programma. Ik ben zeker dankbaar voor de sponsors en de hulp. Maar alle negatieve zaken die er bij kwamen kijken, had ik niet nodig. Als ik terugblik, had ik daarom liever niet deelgenomen. Geef mij maar gewoon mijn tent!", zegt Dirk krachtig. Even later toont Dirk zijn attest van goed gedrag en zeden, waardoor hij zijn blanco strafblad bewijst. In februari start Dirk eveneens met een job.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: screenshot VIER)

Ook dit kan u interesseren