Tagtik

Dan toch goed nieuws voor Salah Abdeslam

Vijf dagen voor de start van het terrorismeproces in Brussel zat verdachte Salah Abdeslam zonder advocaat. Het proces vindt in Brussel plaats van 18 tot 22 december. Abdeslam werd begin 2016 in Vorst opgepakt. Hij moet zich nu verantwoorden voor het geweld dat werd gebruikt tegen agenten toen hij werd ingerekend. Drie agenten raakten daarbij gewond.

Salah Abdeslam, de enige overlevende terrorist van de terreuraanslagen in Parijs in november 2015, zou tijdens zijn proces in Brussel verblijven in de penitentiaire instelling van Vendin-le-Vieil, vlak bij Lens, in het noorden van Frankrijk. Dat meldt het Franse persbureau AFP.

Het zag er even naar uit dat Abeslam, één van de spilfiguren van de aanslagen in Parijs, zichzelf zou moeten verdedigen. Sven Mary fungeerde zeven maanden lang als advocaat van Salah Abdeslam, maar deze gaf er de brui aan omdat Abdeslam niet wou meewerken. Woensdagnamiddag raakt echter bekend dat Sven Mary opnieuw zal optreden als advocaat van Abdeslam. Dat nieuws bevestigde de stafhouder waartoe Mary behoort. Mary zal meteen vragen om het proces uit te stellen, waardoor Salah Abdeslam niet naar België zal afreizen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren