Tagtik

De Block: "Verbied alcohol voor zwangere vrouwen"

Minister van Volks­gezondheid Maggie De Block lanceert deze maand een campagne om zwangere vrouwen aan te moedigen om tijdens hun zwangerschap geen druppel alcohol te drinken.

De risico's als een zwangere vrouw alcohol tot zich neemt zijn niet gering: de baby's kunnen te maken krijgen met aangeboren afwijkingen, groeiachterstand en (als veel alcohol wordt gedronken) het foetaal alcohol syndroom (FAS) dat mentale achterstand, misvormingen in het gezicht en gedragsproblemen veroorzaakt.

"Het is zo dat er toch nog wordt gedacht dat alcohol onschadelijk is, terwijl de effecten op de foetus gekend zijn", aldus de minister bij VRT Nieuws.

Een nultolerantie vinden gynaecologen te ver gaan, al zijn ze voorstander van de campagne van de minister. "Wij hanteren al jaren een duidelijke zero­tolerantie voor nicotine. Wat alcohol betreft, zijn we iets vergevingsgezinder. Af en toe een glaasje kan voor ons", aldus Johan Van ­Wiemeersch, vicevoorzitter van de Vlaamse vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (VVOG), bij De Standaard.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren