Tagtik

De Gendt en Wellens zijn bijna thuis

Tim Wellens en Thomas De Gendt zijn vrijdag aan hun laatste stukje toe van wat zij 'The Final Breakaway' hebben genoemd: het duo van Lotto-Soudal keerde deze week met de fiets terug naar België vanuit Lombardije, waar ze afgelopen weekend met de Ronde van Lombardije hun laatste wedstrijd van het seizoen reden.

"Elke vier uur stoppen om te eten en in de namiddag al in je hotel aankomen en de volgende dag weer weg. Het zal een belevenis zijn, zo'n fietsvakantie", zo vertelde De Gendt afgelopen zomer in een interview met De Morgen al over zijn plan. Met Tim Wellens vond hij een gedroomde compagnon voor de tocht, een bijzondere uiting van de liefde voor hun vak.

Via de sociale media deelt het duo foto's van hun tocht: foto's van prachtige landschappen, ontmoetingen met ploegmaats, bezoekjes aan bakkerijen of pizza's en biefstukken waar de twee zich aan het einde van het wielerseizoen te goed aan kunnen doen.

Vrijdag is er hun laatste etappe: van Gleize in de Ardennen (waar ze gingen eten met ploegmaat Maxime Monfort) naar Semmerzake.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren