Tagtik

De Mos snoeihard voor Malinwa

Aad De Mos pakte met KV Mechelen in het seizoen 1987/88 de Europese Beker der Bekerwinnaars en in 1988 ook de Europese Supercup. Hij zal dus altijd met Malinwa verbonden blijven en de club blijft een plaats in zijn hart hebben.

Nu moet hij met lede ogen aanzien hoe KV Mechelen uit de hoogste Belgische voetbalklasse dreigt te vallen.

"Voor het Belgische voetbal zou het een groot verlies zijn mochten zij degraderen. Zó een traditieclub, met dát stadion en díe supporters", zo vertelt hij bij Het Laatste Nieuws.

De Mos legt de schuld van de benarde situatie bij het bestuur dat de voorbije wintermercato (met 9 nieuwe spelers) totaal verkeerd heeft aangepakt. "Het bestuur en de nieuwe investeerders in Mechelen handelden vanuit emotie, zonder een goeie blik op het spelletje te hebben. Je mag tijdens zo'n wintermercato hooguit 3 spelers halen: in elke linie iemand. Het is aan zulke beslissingen dat je merkt dat het bij KV Mechelen ontbreekt aan voetbalverstand," aldus de 70-jarige ex-trainer en analist.

KV Mechelen staat op de laatste plaats in de stand van de Jupiler Pro League, met nog twee wedstrijden te spelen in de reguliere competitie. Eupen en Malinwa hebben allebei 24 punten, een gelijk aantal overwinningen en gemaakte doelpunten, maar de Panda's hebben meer doelpunten gemaakt (36 tegenover 27 voor Mechelen).

Eupen wacht nog een verplaatsing naar Antwerp en een thuiswedstrijd tegen Moeskroen. Mechelen trekt nog naar Standard en sluit in eigen huis af tegen Waasland-Beveren.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren