Tagtik

De Wever in nieuwjaartoespraak: "Verandering werkt"

Op de nieuwjaarstoespraak van de N-VA in de Mechelse Nekkerhal heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever in bedekte termen verwezen naar de aanvaring met de coalitiepartners in de federale regering over het dossier-Soedan en de rol daarin van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken.

"Het zijn dezelfden die gretig inhakken op degenen die net vanuit dat algemeen belang de regels proberen toepassen", aldus De Wever. "Er is iemand in de zaal die daar stilletjes aan over kan meespreken. Ik denk dus dat ik namens iedereen spreek als ik zeg: voortdoen Theo!" Francken werd daarop luid toegejuicht door de militanten.

De Wever had het over de verandering die zijn partij in Vlaanderen heeft gebracht en die vruchten begint af te werpen: "Ja, er is veel bespaard en veel hervormd. Ja, de pensioenleeftijd zal geleidelijk stijgen. Ja, de rood-groene schuldenberg in de energie is aangepakt. Maar, ja, het was nodig. En ja, de verandering werkt."

De partijvoorzitter riep de militanten nog op om zich volop in te zetten voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober: "Het is aan u en u hebt er nog welgeteld 274 dagen voor. U moet spreken over verantwoord, veilig en Vlaams van De Panne tot Mechelen aan de Maas."

(Fausto by Tagtik/Source: VTM, De Standaard/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren