Tagtik

Definitief GEEN Eurostadion

Na jarenlang juridisch en politiek getouwtrek is er een beslissing gevallen in het aartsmoeilijke dossier rond het nieuwe voetbalstadion in Brussel.

In 2013 werden de plannen bekendgemaakt om een gloednieuw voetbalstadion te bouwen op Parking C van de Heizel in Grimbergen. Vijf jaar later is het plan definitief naar de prullenmand verwezen. Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) weigert immers om een vergunning toe te kennen aan het project. Dat raakte vandaag bekend. Na negatief advies van haar administratie maakte Schauvliege haar beslissing vandaag wereldkundig. "Het Eurostadion zoals het aangevraagd is, is veel te groot. Als je kijkt naar de stedenbouwkundige voorschriften die daar op dat terrein gelden, dan mocht het maximaal 50.000 vierkante meter recreatie bevatten. De aanvraag is dubbel zo groot. Het is dus onmogelijk om dat te vergunnen", stelt Schauvliege krachtig.

Bouwheer Ghelamco kan nog beroep aantekenen tegen de beslissing van Schauvliege. Maar gezien de vele argumenten tegen de vergunning, lijkt dit niet echt zinvol. Ook bestaat de mogelijkheid dat Ghelamco een nieuw dossier indient omtrent een veel kleiner nieuw stadion. Voorlopig kwam er nog geen officiële reactie van Ghelamco.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren