Tagtik

"Deschacht is welkom in de A-ploeg"

Toen vorige week beslist werd om Olivier Deschacht naar de B-kern te verwijzen, verklaarde trainer Hein Vanhaezebrouck dat die beslissing collectief was genomen, in samenspraak tussen de trainerstaf, de spelers en het bestuur van paars-wit.

In Het Nieuwsblad is een ander geluid te horen bij Matz Sels, de doelman van Anderlecht. "Olivier blijft een goeie gast", aldus de ex-doelman van AA Gent. "En als de club beslist dat hij mag terugkeren, dan is hij natuurlijk opnieuw welkom in de A-ploeg. Wij, de spelers, weten eigenlijk niet goed wat er gebeurd of gezegd is. Negatief gedrag? Blijkbaar vond de club het nodig om Olivier tijdelijk naar de tweede ploeg te sturen, maar ik denk niet dat die beslissing definitief is."

In de spelerskern lijkt het respect en de steun voor het icoon van Anderlecht dus niet verminderd, maar toch verzette niemand zich tegen de verwijdering uit de A-kern van de 37-jarige verdediger. "Olivier zit al jaren bij Anderlecht en ik ben hier nog maar enkele maanden. Dan is het niet zo gemakkelijk om recht te staan als er een beslissing genomen is", zo besluit Sels.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren