Tagtik

Dieven slaan toe op Tomorrowland

Zoals elk festival wordt ook Tomorrowland geplaagd door dievenbendes die het gemunt hebben op de dure smartphones van de festivalbezoekers. In het eerste weekend van het dancefestival in Boom maakten gauwdieven heel wat slachtoffers.

"Het gaat om bendes die alle grote evenementen in Europa bezoeken," zo vertelt de federale politie bij De Standaard. "Net als bij Tomorrowland beschikken ze over een geldig toegangsticket. Maar in plaats van te genieten van de muziek, houden ze iedereen nauwlettend in de gaten. Ze kijken wie er selfies maakt en vooral met welk toestel dat gebeurt. Ze zoeken naar duurdere toestellen, zoals een iPhone of Samsung S9. Op drukke plaatsen slaan ze dan toe."

In het eerste weekend verloren al enkele honderden mensen op deze manier hun mobiele telefoon. Precieze cijfers geeft de politie pas na het tweede weekend vrij. Vorig jaar werden bijna duizend smartphones gestolen op Tomorrowland.

De politie geeft festivalbezoekers de raad om hun dure smartphone thuis te laten en in te ruilen voor een goedkoper model. Op het festivalterrein staan ook lockers waarin bezoekers hun dure spullen kunnen opbergen.

(Fausto by Tagtik/Source: De Standaard/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren