Tagtik

Dogsitter die Duitse herder seksueel misbruikte kent straf

D.D.M. uit Gent moest zich eind februari in de correctionele rechtbank van Oudenaarde verantwoorden voor vreemde seksuele handelingen met een hond. Deze week kreeg hij zijn straf te horen.

Terwijl een gezin uit Zwalm in januari 2016 op skivakantie was, zorgde D.D.M. voor hun Duitse herder Rasko. Via hun smartphone bekeken de gezinsleden echter geregeld de camerabeelden van hun woning. Hun afschuw en verbazing was dan ook groot toen ze de dogsitter plots naakt zagen rondlopen in hun huis. "Toen we zagen dat die man walgelijke seksuele handelingen met onze hond stelde, zijn we meteen en in shock naar huis teruggekeerd", vertelt de vader des huizes die zich samen met Gaia burgerlijke partij stelde.

De correctionele rechtbank van Oudenaarde veroordeelde de dogsitter dinsdag tot drie maanden gevangenis (met uitstel), een geldboete van 6.000 euro en een verbod van 3 jaar om nog dieren te houden. Dat meldt dierenrechtenorganisatie Gaia in een persbericht. De beklaagde heeft altijd beweerd dat 'de hond er zelf om vroeg'.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren