Tagtik

Doodsbedreigingen voor privédetective Elke Wevers

In december 2010 verdween Elke Wevers uit het Limburgse Neeroeteren. Zeven jaar later is er nog steeds geen doorbraak in deze verdwijningszaak die het hele land in de ban houdt. Privédetective Ben Zuidema heeft zich een jaar geleden volledig op de zaak gestort. Hij denkt dan ook te weten wie verantwoordelijk is voor de verdwijning van Elke Wevers. Dat is niet naar de zin van een wel bepaald persoon, want de 80-jarige privédetectieve kreeg doodsbedreigingen.

"Hij leek een doodgewone loodgieter en vader van twee kinderen, de toenmalige buurman van Elke Wevers. Maar het is een gestoorde psychopaat die ontzettend veel liegt en kickt op andermans leed", zei de privédetective afgelopen zomer. Zuidema is ervan overtuigd wie de dader is. Zo richtte hij zich via de pers rechtstreeks tot de voormalige buurman. "Zeg gewoon waar Elke ligt, als je toch echt begaan bent met haar ouders."

Het detectivebureau van Zuidema ontving inmiddels een handgeschreven brief met doodsbedreigingen. Dat nieuws raakt vandaag bekend. "Hebt gij nog goesting in uw leven? Stop dan met het onderzoek naar de verdwijning van Elke Wevers", staat er te lezen.

Ben Zuidema maakte de brief meteen over aan de politie. "Waar de anonieme dreiger zich op baseert weten we niet. Het gaat om een handgeschreven brief, gewoon dubbel geplooid ontvangen in de brievenbus. Het valt op dat de brief geschreven is in Belgische spreektaal, maar het kan ook zijn dat het doelbewust zo geschreven is. Gaat het om iemand die ons bureau viseert en ons wil afschrikken? Of is het misschien een flauwe grap. Wel vreemd dat net Elke Wevers er in wordt genoemd. Wij werken in honderden dossiers. Maar nu lijkt het wel alsof er plots iemand belang bij heeft dat Elke zeker niet wordt gevonden", zegt de privédetective, die benadrukt hij zich niet laat intimideren en verder gaat met de zaak.

"In kader van die man staan er gesprekken gepland met vrouwen die mogelijk door dezelfde persoon zijn aangerand in het verleden. Die resultaten zullen wij ook overmaken aan advocaat Jef Vermassen", zegt Zuidema vandaag in Het Laatste Nieuws. Jef Vermassen verdedigt sinds kort de belangen van de ouders van de verdwenen Elke Wevers.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Laatste Nieuws/Illustration picture: Belga handout)

Ook dit kan u interesseren